Hamsi balığı küçük ve denizin kuru fasulyesi olarak bol tüketilen balıklardan olmuştur eylül ayında başlayan ve nisanın 15 ine kadar denizin bol tüketilen balığı hamsi tir 10 ile 12 santim uzunluğun da olan her eve giden her balıkçı tezgahın da bulunan lezzetler den olan balıktır hafta da 2 yada 3 kez tüketenler güçlü ve enerji dolu olur kış aylarında bol yağlanan ve bol tüketilmesi gereken hamsi balığı olmuştur karadeniz hamsi en çok tüketilen lezzetler den olmuştur inçe ve uzun olan Türkiye nin en çok sevdiği balıklar dan olmuştur
BALIK DEMEK SAĞLIK DEMEK
BALIKÇI SELİM
Hamsi Balığı Faydaları
- Omega 3 vitamini etinde barındırır
- Bağışıklık sistemini çalıştırır
- Kemikleri güçlendirir
- D vitaminli
- Beyni besler
- Enerji ve kuvvet verir
- Unutkanlığı azaltır
- Cildi besler ve korur
- diyet için tüketilir
- kolesterolü yener
Hamsi Balığı Faydası
- Dokuları onarır
- Gözlerin sağlıklı olmasına yardımcı olur
- Çocukların vücutlarını korur ve enerji dolu olmalarına yardımcı olur
- Kan temizleme
- Sindirim sistemini çalıştırır
- Damarları açar
- Vücudun direncini artırır
- kanser den korur düzenli tüketilirse
- vücuttaki hücreleri onarır
Hamsi Balığı
Türkiye de en çok tüketilen balıkların dan olan ve bol tüketimi yapılan balıkların ilk sırasında olan hamsi balığı olmuştur küçük ve tava ve fırın ve ızgarası yapılan ve kışın aşırı yağlanan ve kulağına kar suyu kaçtı ise harika tadı olan ve herkes tarafından sevilen balık olmuştur hamsi ekmeği hamsi pilavı turşusu ve bol çeşidi ile insanlar tarafından bol tüketilen lezzetler arasında yerini almıştır sağlıklı ve zinde olmak isteyenlerin vazgeçilmezi olan hamsi balığıdır
Hamsinin Besin Değeri
2 adet hamsi: 24 kalori
20 adet hamsi:230 kalori
40 adet hamsi:460 kalori
Demir 6.5
1 gram da c vitamini
164 mg kalsiyum
208 mg sodyum
10 gram yağ oranı
26 mg kolesterol
Sürüler halinde denizde yol alırlar tuzlu denizlerin küçük balığı olan 1 kilo hamsi temizlenince 700 gram kalır koliler halinde balık halinden alınır ve tuzlu suya bırakılır ve ayna gibi parlayan balık olur kılçıklı tüketildiğinde kemik erimesine engeller beyaz etiyle her eve bol olarak gelen ve bol olarak tüketilen hamsi balığı olmuştur
Balık tüketenler güçlü olurlar
balıkçı selim